Tort negresă

Tort negresă

Ingrediente

  • 175 g unt
  • 225 g ciocolata amaruie
  • 200 g zahăr
  • 3 oua separate albusuri de galbenusuri
  • 65 g faina
  • 50 g nuci
pentru servit
  • 250 g frisca lichida

Mod De Preparare

Învaţă să prepari un tort negresă delicios cu ingrediente naturale şi foarte uşor de făcut.

Mod de preparare:

Încălzeşte cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă de tort sau tapetează cu hârtie de copt.

Pune pe foc mic un vas mediu cu 175 de grame de ciocolată, untul şi zahărul şi amestecă până la omogenizare. Lasă să se răcească.

Amestecă gălbenuşurile şi înglobează-le în compoziţia de ciocolată, apoi adaugă făina, nucile şi restul de ciocolată.

Bate albuşurile separat, până fac vârfuri lucioase, apoi incorporează-le în amestecul de negresă.

Toarnă aluatul în forma de tort şi coace circa 35-40 de minute. Lasă să se răcească puţin, apoi scoate tortul negresă din formă.

Se serveşte călduţ cu îngheţată, sau rece cu frişcă, nuci, fulgi de migdale.

Evaluează
Alte rețete