Tort Pădurea Neagră sau tort Black Forest: un desert de lux

Tort Pădurea Neagră sau tort Black Forest: un desert de lux

Ingrediente

Blat
  • 90 g făină 000
  • 115 g zahăr
  • 30 ml ulei vegetal
  • 30 g cacao
  • 3 g sare
  • 4 ouă
  • zeama de la un borcan de compot de vișine
Cremă
  • 600 ml smântână de frișcă
  • 100 g zahăr pudră
  • 15 ml esență de vanilie
  • 250 g vișine din compot, fără sâmburi
Decor
  • vișine proaspete
  • ciocolată rasă

Mod De Preparare

Rețeta de tort Pădurea Neagră sau tort Black Forest este populară în întreaga lume – și pe bună dreptate, întrucât este cu adevărat specială.

Originar din Germania, acest tort are la bază un blat de ciocolată, frișcă proaspătă și cireșe sau vișine. În cele mai multe rețete se folosește și alcool, adeseori kirschwasser sau rom, dar el poate fi omis dacă prăjitura va fi servită și copiilor.

Denumirea de tort Pădurea Neagră ar proveni de la lichiorul Schwarzwälder Kirsch din regiunea Pădurea Neagră din Germania, care este folosit în rețeta originală. Acest lichior dă aroma intensă de cireșe și alcool.

Alte surse spun că numele de tort Pădurea Neagră vine de la costumele tradiționale purtate de femeile din zona Pădurea Neagră, care includ o pălărie decorată cu ciucuri mari și roșii.

Rețeta de tort Pădurea Neagră nu este foarte dificilă. Cea pe care am pregătit-o pentru tine este potrivită și pentru copii, întrucât nu conține alcool.

  1. Făina și praful de cacao se amestecă într-un bol cu o furculiță, pentru a nu rămâne cocoloașe.
  2. Ouăle se bat cu sare timp de 5 minute, începând cu viteza minimă a mixerului și crescând până la cea maximă.
  3. Se adaugă zahărul și se amestecă încă 5 minute.
  4. Se toarnă uleiul în fir subțire, treptat, mixând la viteză mică.
  5. Când compoziția este omogenă, se încorporează și făina cu cacao. Acest pas se realizează treptat, cu ajutorul unui tel.
  6. Aluatul de tort se toarnă într-o tavă cu diametrul de 20 de centimetri, tapetată cu hârtie de copt. Se coace timp de 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, sau până trece de testul scobitorii.
  7. Blatul se lasă la răcit, iar între timp preparăm crema.
  8. Batem smântâna pentru frișcă. Când începe să se întărească, adăugăm zahărul și esența de vanilie și mai amestecăm foarte puțin.
  9. Blatul răcit îl tăiem în 3 părți.
  10. Însiropăm primul blat, apoi adăugăm frișcă și ornăm cu vișine din compot. Punem al doilea blat și repetăm această procedură.
  11. Al treilea blat îl folosim drept capac. Îl însiropăm și pe acesta, apoi îmbrăcăm întregul tort în restul de frișcă.
  12. Pentru decor putem adăuga ciocolată rasă și vișine proaspete.

Foto: 123rf.com

Evaluează
1star1star1stargraygray 2.5 / 5 - 2 voturi