1. Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul pudră, gălbenuşurile, vanilia, făina şi cacaua cernute. Se amestecă uşor, să nu se formeze cocoloaşe. Se tapetează o formă de tort cu hârtie specială, se toarnă compoziţia în tavă şi se coace la foc potrivit.
2. Între timp, se taie ciocolata pentru cremă şi se topeşte la baie de aburi cu un cubuleţ de unt. Separat, se freacă untul cu crema de brânză şi cu zahărul pudră, până capătă consistenţa unei creme omogene, apoi se amestecă cu ciocolata.
3. Crema de ciocolată se lasă la rece cât timp se răceşte blatul. Pentru glazură, se topeşte ciocolata cu un cubuleţ de unt. Se taie blatul, se pune la mijloc un strat gros de cremă, se pune a doua foaie şi se îmbracă în ciocolată. Se ornează cu bezele umplute cu cremă şi cu perluţe argintii, de zahăr.