Tort rapid

Tort rapid

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g făină
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • 90 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • zeamă de lămâie
  • gem de căpşuni

Mod De Preparare

1. Într-un vas, se pun la fiert zahărul şi apa, până se dizolvă zahărul. Se separă albuşurile de gălbenuş şi se bat cu mixerul.

2. Când albuşurile se întăresc, se adaugă treptat siropul de zahăr fierbinte, bătând în continuare cu mixerul.

3. Treptat, se adaugă şi gălbenuşurile şi se amestecă uşor, cu mişcări de jos în sus, cu o lingură. Se adaugă şi făina amestecată cu praful de copt stins în prealabil cu zeama de lămâie.

4. Amestecul se toarnă într-un vas de Jena, tapetat cu făină şi se dă la cuptor aproximativ 30 de minute.

5. După ce se răceşte, se taie bla­tul în două şi se umple cu gem de căpşuni sau alt fel de gem, după preferinţă.

Evaluează