1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul pudră, zahărul vanilat, gălbenuşurile amestecate cu un praf de sare, coaja de lămâie şi la sfârşit făina cernută. Se toarnă compoziţia în forma de tort, se întinde uniform şi se bagă în cuptorul cald. După ce s-a copt, se scoate şi se lasă la rece, la temperatura camerei.
2. Separat, se fierbe siropul până scade la jumătate şi apoi se lasă la rece. Pentru cremă, se bat gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o cremă spumoasă, apoi se adaugă treptat laptele călduţ, albuşurile bătute spumă şi gelatina înmuiată în prealabil.
3. Compoziţia se pune la baie de aburi şi se amestecă continuu până se leagă, apoi se adaugă fructele şi coaja de portocală şi se lasă la rece. Se pune blatul într-o formă cu pereţii detaşabili, se însiropează, se toarnă crema, glazura de jeleu, se acoperă cu o folie cât stă la rece şi apoi se ornează cu steluţe din kiwi, portocală şi praf de fistic.