Tortellini cu sos alb

Tortellini cu sos alb

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de floarea-soarelui
  • 500 g tortellini cu brânză
Pentru sos
  • 50 g unt
  • 200 g brânză brié
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • sare
  • piper
  • 200 g parmezan
  • 1 praf nucşoară
Pentru ornat
  • 1 crenguta rozmarin
  • 2-3 roşii cherry

Mod De Preparare

1. Se pun 1-2 l de apă într-un vas, se adaugă sare şi ulei şi se pun să fiarbă. Când începe să clocotească, se pun tortellini şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
2. După ce au fiert, se scot în sită, se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Ca să nu se usuce, se acoperă cu o folie sau cu un capac.
3. Între timp, se pregătesc ingredientele pentru sos. Se pune untul într-o cratiţă, se topeşte, se adaugă smântâna, brânza tăiată cubuleţe şi parmezanul. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după gust, şi, după ce a dat în 2-3 clocote, se opreşte focul.
4. Se pun tortellini într-un bol, se toarnă sosul, se încorporează şi se servesc ornate cu crenguţe de rozmarin şi roşii cherry tăiate în sferturi.

Evaluează