Tortellini cu sos alb

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g tortellini cu brânză
  • nucşoară
  • sare
  • piper măcinat
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 50 g unt
  • 1 lingurita făină
  • 100 g caşcaval
  • 2-3 fire pătrunjel
  • 50 g parmezan

Mod De Preparare

1. Se pune apa la fiert într-o oală, se lasă să clocotească, se adaugă un praf de sare şi puţin ulei şi se pun pastele să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se lasă până s-au frăgezit, apoi se scot în sită să se scurgă.

2. Se trec printr-un jet de apă rece, ca să nu se lipească între ele, şi se acoperă cu un capac. Între timp, se topeşte untul şi se adaugă pastele. Se înăbuşe câteva minute până se încorporează grăsimea şi se condimentează cu sare şi un praf de piper.

3. Separat, se pune uleiul în tigaie să se încingă, se adaugă făina, laptele călduţ şi se amestecă uşor până capătă consistenţa smântânii. Se adaugă sare, piper, nucşoară şi parmezan.

4. Sosul alb se toarnă peste tortellini, se presară caşcavalul ras şi se bagă în cuptorul încins câteva minute. Se ornează cu frunze de pătrunjel.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.