Tortellini cu sos dulce-acrişor

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pachet tortellini cu carne
  • 100 g parmezan
  • cimbru proaspăt
  • sare
  • piper
  • 100 g unt
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 lingurite miere sau zahăr
  • 300 g piure de roşii
  • busuioc verde
  • 1-2 linguri ulei de măsline

Mod De Preparare

1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi cu ulei de măsline şi se lasă să fiarba la foc mic, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
2. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă să se scurgă. Se trec printr-un jet de apă rece şi se călesc în jumătate din cantitatea de unt.
3. Separat, într-un ibric se topeşte restul de unt, se adaugă parmezaul, usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul şi piureul de roşii. Se lasă să fiarbă la foc mic, iar spre sfârşit se adaugă 2 linguriţe de miere sau de zahăr.
4. Tortellini se servesc cu sosul de roşii şi se ornează cu frunze de busuioc proaspăt şi cu caşcaval sau parmezan.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!