Tortellini cu spanac și ricotta în sos alb

Retetă Tortellini cu spanac și ricotta în sos alb

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g tortellini
  • 300 g spanac
  • 50 g unt
  • 1-2 căței de usturoi
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 200 g ricotta
  • sare, piper și oregano după gust

Mod De Preparare

Una dintre cele mai gustoase mâncăruri cu specific italienesc. Rapid, sănătos, ușor de făcut și extrem, extrem de gustos.

  1. Fierbe tortellini 3-4 minute în apă clocotită cu sare. Opărește 1-2 minute spanacul în apă clocotindă cu sare (după ce l-ai spălat în prealabil, desigur). Scoate-l și scurge-l bine de apă. Toacă-l.
  2. Între timp, sotează usturoiul 1 minut la foc mic, în unt. Adaugă tortellini peste, amestecă. Toarnă smântâna peste, amestecă și lasă (cu capacul pus) să se facă alte 3-4 minute.
  3. Adaugă spanacul și ricotta și mai lasă să se facă 2 minute, cu capacul scos. Se servește fierbinte.
Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte