1. Pentru blat, se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, făina cernută şi se amestecă uşor. Compoziţia obţinută se toarnă în tava tapetată cu făină.
2. Se întinde compoziţia cu o spatulă şi se bagă în cuptor. După ce s-a copt, se acoperă cu un prosop de bucătărie ca să nu se întărească.
3. Pentru cremă, se pun foile de gelatină să se înmoaie în apă caldă. Zahărul şi vanilia se amestecă cu laptele cald şi gălbenușurile bătutte bine, se adaugă gelatina înmuiată. Crema se lasă la rece şi, între timp, se bate frişca. Crema rece şi frişca se amestecă uşor cu un tel.
4. Blatul se taie în două foi egale. Peste prima foaie se pune crema de vanilie, se acoperă cu cealaltă foaie de blat şi se lasă la rece 2-3 ore. Înainte de a se servi, se ornează cu frişcă, boabe de cafea şi figurine.