Tortul cu ciocolată al lui Jamie Oliver

Tortul cu ciocolată al lui Jamie Oliver

Ingrediente

Pentru blat
  • 200 g unt moale
  • 4 linguri cacao
  • 3 portocale mari
  • 200 g zahar
  • 3 oua mari
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml frisca lichida
pentru topping
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar pudra

Mod De Preparare

Învaţă să prepari şi tu acasă tortul cu ciocolată şi portocale al lui Jamie Oliver, delicios pentru cei mici şi cei mari deopotrivă.

Mod de preparare:

Încălzeşte cuptorul la 180 de grade, foc mediu. Tapetează cu hârtie de copt două tăvi pentru tort .

Amestecă pudra de cacao cu câteva linguri de apă fierbinte şi adaugă coaja de la 2 portocale. Bate separat zahărul cu untul până devin spumoase şi adaugă amestecul de cacao, ouăle, făina, praful de copt.

Toarnă aluatul în cele două tăvi de tort şi coace aluatul circa 25 minute, apoi lasă tortuleţele să se răcească pe un grilaj.

Pune ingredientele pentru topping într-un castron şi pune castronul peste un vas cu apă pe foc, dar care nu fierbe tare şi fără să atingi apa.

Curăţă coaja de la celelalte portocale şi pune-o deoparte, apoi stoarce zeama şi pune 3 linguri în castron. Amestecă încet şi lasă la răcit.

Bate frişca până face „moaţe' lucioase, apoi curăţă şi separă cele două portocale rămase în felii.

Scoate tortuleţele din forme şi pune cremă pe unul din ele, felii de portocală, apoi pune cel de-al doilea tort deasupra.

Toarnă ciocolata şi decorează cu felii de portocală şi coajă rasă de portocală.

Evaluează
Alte rețete