1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri se presară un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat, gălbenuşurile şi, la sfârşit, făina şi cacaua cernută, nuca măcinată şi se amestecă încet, să nu facă cocoloaşe.
2. Între timp se pregăteşte forma, se tapetează cu hârtie de copt, se toarnă blatul şi se bagă în cuptorul bine încins.
3. Separat, într-un ibric se pune zahărul şi apa şi se lasă să fiarbă 20 de minute, iar spre sfârşit se pun vanilia, coaja de lămâie şi de portocală şi se lasă la rece. Se verifică dacă s-a copt blatul şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
4. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul vanilat şi cu zahărul pudră, iar la sfârşit se pune crema mascarpone şi se bate cu mixerul până se obţine o cremă groasă. Frişca se bate bine cu mixerul şi se amestecă uşor cu crema mascarpone. Se aşază blatul pe un platou, se însiropează şi se ornează cu cremă şi cu fructe după preferinţă.