Trigoane cu brânză şi spanac

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 500 g brânză telemea
  • 100 g unt
  • 100 g stafide
  • 300 g spanac
  • 1 ou
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se spală bine spanacul şi se pune la fiert.
2. Între timp, se scot foile din congelator şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei.
3. Într-un vas, se pune brânza telemea, untul, stafidele şi spanacul fiert. Se amestecă bine, până se formează o pastă.
4. Se condimentează cu sare şi piper după gust.
5. Se unge foietajul cu puţin ulei, după care se taie triunghiuri.
6. Pe fiecare triunghi se pune câte o lingură din compoziţia de brânză.
7. Se rulează uşor şi se aşază într-o tavă.
8. Când sunt gata toate triunghiurile, se ung cu un ou bătut, după care se dau la cuptor.
9. Se lasă aproximativ 40 de minute.
10. Se servesc reci, ca aperitive.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă