Trio exotic

Trio exotic

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 ml iaurt
  • 100 g maioneză
  • 2 linguri miere
  • 1 portocală mare
  • 1 lingura hrean ras
  • 200 g roşii în bulion
  • 1 legatura ceapă verde
  • 2 tije de leuştean verde
  • 1 legatura pătrunjel
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

Mod De Preparare

1. Sosul roşu se obţine prin pasarea roşiilor în bulion cu furculiţa, aşa încât, după zdrobire, să rămână bucăţi de pulpă. Se adaugă ceapa verde, spălată bine şi curăţată în prealabil, sare şi piper după gust. Înainte de servire, se amestecă în sos leuşteanul tocat mărunt. Se serveşte ca atare sau la salate cu paste, cu peşte ori din varză tocată.

2. Sosul galben se prepară din maioneză. Se adaugă pătrunjelul tocat fin, sare şi piper după gust, zeama de lămâie. Se amestecă bine şi se serveşte rece, la salată verde.

3. Sosul alb este o delicatesă rafinată. Se pune iaurtul într-un bol, se adaugă hreanul, mierea, puţină coajă rasă de portocală. Restul portocalei se toacă mărunt şi se adaugă în bol. Se asezonează cu sare şi piper după gust, se amestecă bine şi se dă la rece. Se serveşte la salate, cu porumb, peşte, cărnuri, paste şi ouă, dar şi la cărnuri preparate la grătar.

Evaluează