Trufe crocante

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 80 g unt
  • 360 g zahăr
  • 100 g nucă tocată mărunt
  • 1/2 lingurita scorţişoară pisată
  • 250 ml smântână proaspătă
  • 200 g fulgi de porumb

Mod De Preparare

1. Într-o crăticioară cu fundul mai gros, se pune untul la foc mic. Se adaugă zahărul şi se amestecă până se topeşte şi începe siropul să se îngroaşe. Se amestecă cu o lingură de lemn şi se lasă în continuare la foc mic până se caramelizează zahărul. Se ia de pe foc, se adaugă smântâna şi se pune din nou pe foc, amestecând continuu, până se dizolvă toţi grunjii de zahăr ars.

2. Se adaugă scorţişoara şi se fierbe la foc mic, amestecând continuu, până se leagă siropul, ca o cremă.

3. Se ia de pe foc şi se adaugă fulgii de porumb şi nuca tocată. Se amestecă până se omogenizează, apoi se ia cu linguriţa şi se formează mici grămăjoare, care se pun pe folie din aluminiu. Se lasă o oră să se usuce şi se pot servi.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.