Trufe de ciocolată – rețeta simplă și rapidă, din trei ingrediente

Trufe de ciocolată - rețeta simplă și rapidă, din trei ingrediente

Ingrediente

Trufe
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 ml smântână lichidă pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime
  • 50 g pudră de cacao

Mod De Preparare

Trufe de ciocolată: cine nu le iubește? Cu o textură onctuoasă, decadentă, ele se topesc în gură și sunt unul dintre cele mai apreciate deserturi din lume.

Trufele de ciocolată sunt pe cât de delicioase, pe atât de ușor de făcut. Ele au la bază doar trei ingrediente: ciocolată de calitate, smântână și cacao. Ciocolata și smântâna sunt baza unui ganache fin, pe când cacao este folosită pentru decor.

Originea acestora este Chambéry, Franța. De cele mai multe ori, au formă sferică sau de con. Numele lor derivă de la asemănarea cu trufele din natură – ciuperci comestibile, folosite în cele mai sofisticate restaurante ale lumii.

Există mai multe tipuri de trufe, cele mai populare fiind trufele franțuzești, trufele elvețiene, trufele belgiene și trufele spaniole. Trufele franțuzești se fac cu smântână, ciocolată și pudră de cacao, pe când cele elvețiene au în plus unt. La rându lor, trufele belgiene sunt mai degrabă bomboane de ciocolată umplute cu ganache sau o cremă de nuci. Trufele spaniole se fac cu ciocolată și lapte condensat, fiind apoi date prin fulgi de ciocolată.

Mai jos găsești o rețetă simplă de trufe de ciocolată – cea franțuzească, care este, de altfel, și cea originală.

  1. Smântâna lichidă pentru frișcă se pune la încălzit și se aduce până aproape de punctul de fierbere. Imediat ce începe să fiarbă, se ia de pe foc.
  2. Se pune în smântâna caldă ciocolata ruptă în bucățele mici și se lasă jumătate de minut.
  3. Imediat după, se amestecă rapid, până când se formează un ganache de ciocolată uniform și lucios.
  4. Ganache-ul de ciocolată se lasă să se răcorească puțin, apoi se dă la frigider.
  5. După ce a stat cel puțin trei ore la frigider, ganache-ul de ciocolată se scoate de la frigider. Din el se formează biluțe mici, care se pun deoparte.
  6. Biluțele se trec prin pudră de cacao și se așază pe o farfurie.
  7. Se servesc imediat. Ele nu rezistă mai mult de câteva zile la frigider.

Foto: 123rf.com

Evaluează