Tsatsiki

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • piper
  • sare
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 500 g iaurt
  • 500 g brânză proaspătă
  • 400 g castraveţi proaspeţi
  • 1/2 lingurita oregano

Mod De Preparare

1. Castraveţii se spală, se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare. Se dau cu un praf de sare şi se lasă să se scurgă apa din ei.

2. Brânza proaspătă se amestecă cu iaurtul. Se adaugă uleiul şi zeama de lămâie, apoi castraveţii şi usturoiul pisat cu un praf de sare.

3. Salata se potriveşte la gust cu sare, piper şi oregano şi se lasă la rece 2-3 ore. Se serveşte ca atare cu franzelă proaspătă sau pâine prăjită şi măsline sau cu friptură, şniţele sau chifteluţe.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.