Turnuleţ tricolor

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 8 roşii
  • 200 g brânză feta
  • 2 linguri smântână
  • 100 g susan
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 300 g muşchiuleţ afumat
  • 50 ml ulei de măsline
  • frunze de salată
  • sare
  • piper
  • 2-3 crengute rozmarin

Mod De Preparare

1. Se pasează brânza feta cu smântâna şi se amestecă cu sare după gust, susan, ceapă şi rozmarin tocat fin. Se dă la rece, acoperită cu folie alimentară.

2. Muşchiuleţul se condimentează cu sare şi piper şi se unge cu ulei de măsline. Într-o tigaie bine încinsă, se prăjeşte carnea câteva minute, pe fiecare parte, apoi se taie fâşii subţiri.

3. Roşiile se taie în trei felii, scobind miezul din capace. Pe primul strat, se pun 2-3 frunze de salată verde şi fâşii de carne. Se adaugă o altă felie de roşie, apoi un strat de brânză şi se pune capacul. Se ornează cu frunzuliţ e de rozmarin.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.