Turnuleţe cu legume

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 ml ulei
  • 2 cepe
  • 300 g orez
  • 300 g ciuperci
  • 750 ml supă clară de legume
  • 100 g mazăre congelată
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Orezul se spală într-o strecurătoare cu găuri mici sub jet de apă. Se scurge bine. Se curăţă ceapa și se taie mărunt. Se spală ciupercile și morcovii. Se taie felii subţiri.
2. Se încălzește uleiul într-o cratiţă și se pune ceapa la călit. După ce s-a făcut aurie, se adaugă orezul. Se amestecă până ce tot orezul este acoperit de ulei.
3. Se amestecă ciupercile și morcovii cu orezul. În final, se adaugă mazărea și se toarnă supa de legume. Se sărează și se piperează, după gust. Se fierbe la foc mediu.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.