1. Se amestecă într-un bol untul cu zahărul pudră şi cel vanilat. Treptat, se adaugă două ouă întregi, trei gălbenuşuri, coaja de lămâie, făina şi praful de copt, scorţişoara, cacaua şi alunele tăiate bucăţele mici. La final, se amestecă toate cu cele trei albuşuri bătute spumă.
2. Compoziţia se pune într-o tavă tapetată în prealabil cu ulei şi hârtie de copt. Se pune în cuptorul încins la 160 °C şi se coace la foc potrivit, timp de 20 de minute.
3. Se scoate tava din cuptor şi se lasă la răcit.
4. Glazura de lămâie se prepară din zahărul pudră şi zeama de lămâie, amestecate într-o crăticioară, la foc potrivit. Pentru glazura de ciocolată, tot la foc potrivit, se amestecă untul şi ciocolata de menaj, până se topesc.
5. Prăjitura se ornează cu glazură de lămâie în strat uniform. Se taie în pătrate şi apoi peste fiecare prăjitură se pune glazura de ciocolată, în formă de spirală.