Turtiţele spiriduşilor

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 250 g alune de pădure
  • 250 g unt
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 5 ouă
  • coajă de lămâie
  • 200 g făină
  • 1-2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • praf de scorţişoară
Pentru glazura de lămâie
  • 50 g zahăr pudră
  • zeama de la o jumătate de lămâie
Pentru glazura de ciocolată
  • 50 g ciocolată de menaj
  • 20 g unt

Mod De Preparare

1. Se amestecă într-un bol untul cu zahărul pudră şi cel vanilat. Treptat, se adaugă două ouă întregi, trei gălbenuşuri, coaja de lămâie, făina şi praful de copt, scorţişoara, cacaua şi alunele tăiate bucăţele mici. La final, se amestecă toate cu cele trei albuşuri bătute spumă.

2. Compoziţia se pune într-o tavă tapetată în prealabil cu ulei şi hârtie de copt. Se pune în cuptorul încins la 160 °C şi se coace la foc potrivit, timp de 20 de minute.

3. Se scoate tava din cuptor şi se lasă la răcit.

4. Glazura de lămâie se prepară din zahărul pudră şi zeama de lămâie, amestecate într-o crăticioară, la foc potrivit. Pentru glazura de ciocolată, tot la foc potrivit, se amestecă untul şi ciocolata de menaj, până se topesc.

5. Prăjitura se ornează cu glazură de lămâie în strat uniform. Se taie în pătrate şi apoi peste fiecare prăjitură se pune glazura de ciocolată, în formă de spirală.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete