Unsoare boierească

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1/2 litri apă
  • 1 bucata de slănină de 1 kg
Pentru unsoare:
  • 1 lingurita muştar
  • 3 castraveciori acri
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Un preparat tradiţional foarte gustos pe care trebuie să-l încerci şi tu. Iată cât de uşoară e reţeta!

1.   Slănina se taie cuburi, care se pun într-un vas tip tuci şi se lasă să se to- pească împreună cu apa. Se amestecă bine.

2.   După ce s-au format jumările, se strecoară untura şi se lasă să se întărească.

3.   Castraveţii se taie cuburi mici ca pentru salată şi se scurg foarte bine. Se amestecă cu untura şi muştarul şi se potriveşte de sare şi piper. Se freacă bine.

4. Unsoarea se serveşte pe pâine de casă prăjită.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă