Urechile de lemn sunt un ingredient de nelipsit în bucătăria asiatică. Ele pot fi transformate într-o garnitură extrem de savuroasă de către oricine.
Urechile de lemn sunt un tip de ciuperci denumite științific Auricularia auricula-judae, iar în popor urechi de lemn sau urechile lui Iuda. Cea din urmă denumire ar veni din povestea care spune că Iuda, apostolul care l-a trădat pe Iisus Hristos, s-a spânzurat de un soc, copac pe care cresc urechile de lemn.
Aceste ciuperci cresc atât pe lemnul viu, cât și pe cel putrezit. Au o culoare închisă, care variază de la maroniu la negru, iar textura lor este ușor elastică, fiind foarte diferită de ceea ce suntem obișnuiți în bucătăria românească.
Urechile de lemn sunt o garnitură gustoasă și fac casă bună cu multe preparate din bucătăria chinezească, de la puiul Shanghai la tăițeii cu susan.
Foto: 123rf.com