Ursuletul Teddy

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 4 ouă
  • 125 g zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 1 lingura cacao
  • 50 g făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 50 g amidon alimentar
Pentru umplutură
  • 1 banană
  • 200 g smântână pentru frişcă
Pentru glazură
  • 100 g ciocolată
  • 30 g unt
  • bomboane

Mod De Preparare

1. Se bat gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr şi 4 linguri de apă. Separat, se bat spumă albuşurile cu restul de zahăr şi zahărul vanilat.

2. Gălbenuşurile se amestecă cu făina, praful de copt, amidonul şi cacaua, apoi cu albuşurile bătute spumă. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, 12-15 minute.

3. Pentru cremă, banana se pasează, se amestecă cu smântâna şi se bat cu mixerul până se îngroaşă.

4. Blatul copt şi răcit se decupează cu un şablon. Se taie apoi pe orizontală în două foi, care se umplu cu cremă. Se ornează cu glazură de ciocolată şi bomboane.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.