Uscăţele din aluat dospit

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 500 g făină
  • 1 pachet drojdie uscată
  • 2 linguri zahăr
  • 250 ml lapte
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri rom
  • sare
  • 0.5-1 litru ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră, gem, dulceaţă sau telemea de oi şi varză murată

Mod De Preparare

1. Se presară drojdia de bere în făina cernută şi se amestecă. Se face apoi o adâncitură în făină unde se toarnă laptele călduţ în care s-a dizolvat zahărul, oul bătut cu un praf de sare, romul şi untul înmuiat. Se frământă, apoi se acoperă cu un şervet şi se lasă într-un loc cald la dospit, 30 de minute.

2. Aluatul crescut se frământă din nou şi se întinde într-o foaie subţire de 6-7 mm, care se taie în romburi şi se crestează pe mijloc. Se mai lasă puţin la crescut şi se coc în uleiul bine încins, la foc potrivit, doar câte 2-3 minute pe fiecare parte.

3. Se lasă la scurs într-o strecurătoare şi se servesc cu zahăr pudră, gem şi dulceaţă sau ca aperitiv, cu telemea de oaie şi salată de varză murată.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.