Usturoi marinat

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g usturoi mare
  • 2 ardei capia iuţi
  • 4 linguri zahăr
  • 1.75 litri apă
  • 300 ml oţet 9%
  • 1 plic concentrat picant de legume

Mod De Preparare

1. Se curăţă căpăţâna de usturoi de mustăţi, se spală şi se taie jumătăţi. Se lasă la scurs. Ardeiul capia se spală şi se curăţă de seminţe.

2. Se aşază usturoiul în borcane, iar peste el se pune zahărul şi ardeiul capia tăiat jumătăţi.

3. Se prepară plicul de Pikant Fix Iute conform instrucţiunilor de pe plic şi compoziţia obţinută se toarnă fierbinte în borcane. Acestea se închid ermetic cu capace sau cu celofan. Datorită Pikantului fix nu mai este nevoie să se ţină borcanele într-o pătură, nici nu trebuie sterilizate. Se păstrează într-un loc răcoros, ferit de lumină.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.