Vara „la pahar”

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g fructe de pădure (coacăze, afine, mure, agrişe) din compot sau congelate
  • 1 lămâie
  • 50 g zahăr
  • 50 ml şampanie
  • 100 g boabe de cireşe din compot
  • 200 g frişcă lichidă
  • batoane de scorţişoară
  • frunze de mentă

Mod De Preparare

1. Într-un bol, se amestecă fructe­le de pădure cu cireşele.

2. Din zahăr, zeama de lămâie şi şampanie, se face un sirop care se toarnă peste amestecul de fructe.

3. Separat, într-un castron se pune frişca lichidă şi se bate cu mixerul, până se întăreşte.

4. Se pregătesc patru cupe pen­tru salată, care se umplu apoi cu fructele din bol. Se lasă la rece timp de 15 minute.

5. Salata de fruc­te se ornează cu frişcă şi batoane de scorţişoară. Se mai pot pune câteva frunze.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă