Cum începem rețeta de varză călită de post. Toacă ardeii și ceapa. Pune-i la călit în puțin ulei, la foc mic spre mediu, într-un vas mai mare. Când s-au mai înmuiat, asezonează cu sare și piper și adaugă roșia tăiată cubulețe.
Între timp, spală și toacă varza solzișori nu foarte mărunți. Acesta este secretul pentru cea mai bună varză călită de post.
După 2-3 minute de când ai pus și roșia la călit, adaugă și pasta de tomate. Amestecă, pune și un praf de boia afumată dacă îți este pe plac, pune capacul și lasă la foc mic.
Pune și varza tocată în vasul în care călești legumele și amestecă ușor. Dacă nu încape toată din prima, pune cât încape și, pe măsură ce se înmoaie, mai adaugă din când în când.
Lasă varza la călit la foc mic, amestecând cam din 10 în 10 minute, și – important! – acoperită cu capac, ca să nu se ardă și să lase singură zeamă.
Spre final, pentru un plus de aromă, poți adăuga și alte condimente precum: cimbru sau frunză de dafin.
Rețetă recomandată de gospodine, simplu și rapid pregătești cea mai gustoasă varză călită de post.
Încercați și aceste rețete cu varză:
Sarmale in foi de varza murata