Varză coaptă

Varză coaptă

De erikachivu,

Ingrediente

  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 linguri bucatele bacon
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura sos worcestershire
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • 1 varza medie

Mod De Preparare

Te-ai săturat de cartofi copți în folie și legume prăjite sau pane? Încearcă o rețetă foarte simplă și rapidă, care va oferi o garnitură interesantă familiei tale: vezi cum faci varză coaptă.

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 220 de grade, foc iute.

Amestecă uleiul de măsline cu bucățele de bacon, suc de lămâie, sos worcestershire, sare și piper într-un castron.

Curăță bine varza și taie căpățâna în sferturi.

Pune fiecare sfert de varză pe o folie de aluminiu destul de mare cât să o poată acoperi bine. Pune deasupra sferturilor de varză câte două linguri de sos și unge bine feliile.

Înfășoară sferturile de varză în folia de aluminiu și dă la cuptor circa 20-30 de minute. Dacă vă place varza mai moale, lăsați până la o oră la copt. Serviți varza coaptă caldă.

 

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.