Varză cu carne tocată

Varză cu carne tocată

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 verze mici
  • 800 g pulpă de porc tocată
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • suc de roşii
  • 60 ml ulei
  • 1 legatura mărar
  • 1 legatura pătrunjel
  • 3-4 felii bacon
  • 1 lingurita sare de lămâie

Mod De Preparare

1. Se pun într-o oală de 3 l, apă, sare şi sare de lămâie şi se lasă să dea în câteva clocote. Se curăţă varza de primele foi şi se pune în oală. Se opăreşte 5-10 minute, apoi se scoate în sită şi se lasă să se scurgă şi să se răcească. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte câteva minute până devine sticloasă.

2. Separat, într-un bol se pune carnea tocată şi se amestecă cu ceapa călită, verdeaţa, sarea, piperul şi cimbrul şi se frământă câteva minute până se leagă bine. Varza opărită se aşază într-o cratiţă mai înaltă, unsă cu ulei şi se umple cu carnea tocată.

3. Se toarnă sucul de roşii şi puţină apă cu sare şi se acoperă cu felii de bacon. Se lasă să dea în 2-3 clocote şi apoi se bagă în cuptor să se rumenească. Se serveşte ornată cu verdeaţă şi smântână.

Evaluează