Varză cu miez de nucă

Varză cu miez de nucă

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 ml smântână
  • 100 g sana
  • 50 g miez de nucă măcinat
  • 100 g caşcaval ras
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 praf curry
  • boia
  • 1 varză

Mod De Preparare

1. Se spală bine varza, se îndepăr-tează foile de deasupra şi se pune într-un vas cu apă clocotită să se opărească. După ce s-a opărit, se scoate şi se lasă să se scurgă bine de apă.

2. Când s-a răcit, se taie în patru părţi egale.

3. Miezul de nucă se macină foarte fin prin maşina de tocat.

4. Separat, într-un vas, se amestecă smântâna cu sana şi cu caşcavalul.

Se adaugă treptat miezul de nucă până se obţine o pastă cremoasă.

Se condimentează apoi cu sare, piper, boia şi praful de curry.

5. Bucăţile de varză se aşază într-un vas de yena, iar peste ele se adaugă amestecul de smântână.

6. Între timp se încinge cuptorul la 180 grade.

7. Se dă la cuptor aproximativ 15 minute. Se ornează cu pătrunjelul tocat mărunt.

Evaluează