1. Se curăţă varza de primele foi, se taie jumătăţi şi se spală într-un jet de apă rece. Se lasă apoi să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Ardeii şi ceapa se curăţă, se spală şi se lasă la scurs.
2. Se toacă varza mărunt, se presară sare şi se amestecă bine într-un bol de plastic.
3. Separat, se taie ceapa mărunt, ardeii la fel şi se pun la călit, în ulei. Se lasă să se înmoaie şi apoi se pune varza, amestecându-se continuu, să nu se lipească. În varza nouă nu se pune apă, deoarece îşi lasă sucul propriu.
4. Cârnaţii se taie bucăţi potrivite, se crestează la capete şi se prăjesc în sucul propriu. După ce s-a fiert varza, se adaugă piperul, boiaua dulce, sare, dacă mai este nevoie, şi bulionul. Se amestecă bine şi se bagă la cuptor să se rumenească. Se serveşte ornată cu mărar şi cu cârnaţi.