1. Se prăjesc cubuleţele de soia în tigaie cu uleiul bine încins, până capătă culoarea albă. Se lasă să se rumenească amestecându-se din când în când.
2. Se curăţă varza de foile de deasupra, se dă într-un jet de apă şi se toacă mărunt. Se frământă cu sare şi se lasă 10 minute. Între timp se curăţă ceapa şi ardeii şi se taie mărunt. Se pun la călit într-o cratiţă mai mare şi se lasă până capătă o culoare aurie.
3. Se pune varza şi se amestecă să nu se lipească de cratiţă, aproximativ 30-40 de minute. Se pregătesc şi roşiile. Se dau pe răzătoare sau se taie cubuleţe şi se pun la fiert peste varză, încă 10 minute. După ce s-a fiert varza se pun bucăţile de soia, mărarul şi se bagă la cuptor.
4. Varza se serveşte caldă cu pâine sau mămăligă şi ardei iute.