Vin fiert cu lămâie

De Ileana,

Ingrediente

  • 1.5 litri vin sec
  • 250 ml rom
  • scorţişoară, cuişoare, coajă de lămâie
  • 1 lingura zahăr
  • 1 lămâie

Mod De Preparare

1. Se pune vinul la fiert şi se adaugă scorţişoara, coaja de lămâie şi cuişoarele. Se lasă la foc potrivit aproximativ 10 minute, apoi se trage deoparte.

2. Se amestecă romul cu zahărul, se adaugă în vinul fiert şi se lasă acoperit 30 de minute. Se amestecă de câteva ori şi se serveşte cald.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.