Vin fiert cu scorţişoară

vin fiert - pahare cu vin fiert si scortisoara

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 litru vin roşu
  • 8 linguri zahăr
  • 2 batoane scorţişoară
  • 4-5 steluţe anason
  • 1 portocală

Mod De Preparare

Mai ales iarna, o cana de vin fiert cu scortisoara poate face o seara mai placuta. E foarte simplu sa faci vin fiert, insa sunt unele mici detalii pe care trebuie sa le stii. Vezi mai os cum sa faci un vin fiert cu scortisoara bun de povestit si la povestit.

vin fiert cu scortisoara - prezentare

Te invitam la un vin fiert!

1. Vinul se trece printr-o sită deasă, ca să se evite formarea spumei abundente.

2. Se amestecă cu zahărul, cu steluţele de anason şi cu scorţişoara şi se lasă să fiarbă la foc potrivit până se dizolvă zahărul, apoi se mai lasă pe foc doar până începe să facă spumă.

3. Portocala se curăţă de coajă, care se aranjează pe pahar, iar feliuţele decojite se pun în pahar.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.