Vin fiert cu scorţişoară

De Ileana,

Ingrediente

  • 1 litru vin roşu
  • 4 linguri suc proaspăt de lămâie
  • 2 linguri suc proaspăt de portocale
  • 6-7 linguri zahăr
  • 4 felii coajă de lămâie
  • 4 felii coajă de portocală
  • scorţişoară, cuişoare, anason
  • 3 linguri stafide macerate în rom

Mod De Preparare

1. Se pune vinul la fiert într-o oală cu zahărul, sucul de lămâie şi sucul de portocală. Se amestecă până se dizolvă zahărul şi se lasă pe foc doar cât să dea în clocot.

2. Feliile de lămâie şi de portocală, anasonul, stafidele macerate în rom, cuişoarele şi scorţişoara se pun în oala cu vinul fiert. Se acoperă cu un capac şi se pune din nou la foc mic, numai 5 minute, având grijă să nu clocotească.

3. Se lasă deoparte 10 minute şi se serveşte cald, în căni termorezistente sau în ulcele din ceramică.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.