Vinete cu susan

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 100 g susan
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 2 legaturi usturoi
  • sare
  • piper măcinat
  • cimbru
  • oţet aromatic
  • salată verde

Mod De Preparare

  1. Se spală vinetele, se curăţă de cozi, după care se taie felii potrivite şi se presară cu sare cât cuprinde.
  2. Se lasă câteva ore astfel încât să se elimine toxinele, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare şi se lasă să dea în câteva clocote.
  3. După ce au fiert, se scot într-o sită şi se lasă la scurs. După 10 minute, se aşază în tavă. Se presară susanul şi se bagă în cuptorul încins în prealabil. Se stropesc din când în când cu apă ca să nu se rumenească şi să devină amare.
  4. După ce s-au copt, se stropesc cu oţet aromatic şi se mai adaugă sare şi piper, dacă mai este nevoie. Vinetele cu susan se servesc ornate cu frunze de salată verde. Pot fi garnitură pentru diverse preparate din carne.
Evaluează
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.