Vinete la cuptor cu sos tomat şi mozzarela

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 100 g făină
  • 3 albuşuri de ou
  • 100 g pesmet
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 borcan de pastă de tomate
  • 250 g mozzarela
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 legatura mentă
  • 2 legaturi rozmarin

Mod De Preparare

1. Vinetele se spală, se şterg de apă şi apoi se taie în felii subţiri. Se pun în apă cu sare şi se lasă aproximativ 15 minute.

2. După ce s-au scurs de apă, se dau mai întâi prin făină, apoi prin albuşul de ou şi la sfârşit prin pesmet.

3. Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline şi se prăjesc feliile de vinete şi pe o parte şi pe alta.

4. Între timp se încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.

5. Într-o tavă se pun feliile de vinete, iar peste ele se presară mozzarela, parmezanul, usturoiul pisat mărunt şi pasta de roşii.

6. Se lasă la cuptor aproximativ 30 de minute şi se ornează cu mentă şi rozmarin.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă