Mod De Preparare
Vinetele umplute cu ciuperci sunt ideale pentru cei ce vor să introducă cât mai multe legume în dieta sau pentru cei ce vor să slăbească. Dacă alegi să folosești brânză light (cu conținut redus de grăsime) o porție va ajunge doar la 132 calorii și 23% din cantitatea recomandată de fibre.
Cum se prepară vinetele umplute cu ciuperci
- Vinetele se spală și se taie pe lung. Se fac crestături în formă de romburi pe toată suprafața pulpei. Vinetele se acoperă cu folie de aluminiu și se dau la cuptor pentru 10-12 minute.
- Se îndepărtează pulpa vinetelor având grijă să nu rupem vinetele. Se dau deoparte să se răcească.
- Ceapa se caramelizează într-o tigaie non aderentă. Se adaugă cam o lingură de apă și se amestecă în mod constant până ce apa se evaporă. Procedura se poate repeta până ce se obține gătirea cepei.
- Peste ceapă se adaugă pulpa vinetelor și ciupercile tocate mărunt. Se sotează câteva minute și se adaugă boiaua și cimbrul.
- Se umplu vinetele cu amestecul de ceapă și ciuperci. Se transferă vinetele într-o tavă de cuptor.
- Se acoperă cu brânza proaspătă și nuci/fulgi de porumb. Se dau la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade.
- Vinetele se servesc cu salată sau orez.