Vinete umplute cu legume și măsline

Vinete umplute cu legume și măsline

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 vânătă
  • 1 morcov
  • jumătate de fir de ceapă verde
  • 1 ardei gras
  • 5 măsline
  • o mână de busuioc proaspăt
  • 2 felii de cașcaval
  • 1 roșie coaptă
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Rețeta de vinete umplute cu legume și măsline este rețeta pe care o cauți. Sănătoasă, gustoasă și prietenoasă cu silueta.

Nici nu îți trebuie calități de bucătar, se face extrem de simplu și repede.

Cum se prepară vinetele umplute cu legume și măsline

  1. Vânăta se taie în două, pe lung. Se scobește miezul având grijă să nu găurim vinetele. Miezul se păstrează. Jumătațile se sărează, piperează. Cojile de vinete se dau la cuptorul preîncălzit la 180 grade câteva minute.
  2. Legumele se taie cubulețe și ceapa rondele. Se sotează ceapa verde, ardeiul gras și morcovul la foc mic timp de 4 minute.
  3. Miezul vinetei se taie cubulețe și se adaugă peste restul de legume. Se condimentează totul cu sare și piper și se mai gătește timp de 5 minute.
  4. Roșia se decojește și se taie cubulețe pestre restul de legume. Se toacă busuiocul și se adaugă și el peste amestecul de legume. Se gătește încă 3 minute.
  5. Se oprește focul și se adaugă și măslinele tăiate felii.
  6. Cu ajutorul unei linguri se umplu jumătățile de vinete cu amestecul de legume. Deasupra se așază cașcavalul.
  7. Vinetele se pun într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor până se topește cașcavalul.
Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot