Vis de primăvară

Vis de primăvară

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 ciolan de viţel
  • 2 kg pulpă de viţel
  • 200 g ridichi
  • sare
  • piper
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 frunze de dafin
  • 4 boabe de ienibahar pisat
  • 5 pliculete gelatină
  • 1 legatura pătrunjel
  • nucşoară
  • mix condimente pentru carne de vită
  • caşcaval

Mod De Preparare

1. Se curăţă ceapa şi morcovii, se spală şi se taie fâşii.

2. Într-o oală, se pun ciolanul, pulpa de viţel, ienibaharul, dafinul şi mixul de condimente, se acoperă cu apă şi se pun la fiert. Se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ 3-4 ore, până se ia carnea de pe os.

3. Între timp, se pune gelatina la înmuiat în apă rece cu sare, piper şi nucşoară. De asemenea, separat, se pun la fiert, în apă cu sare, şi morcovii, ceapa şi ridichile.

4. După ce carnea a fiert, se scoate din apă şi se lasă să se răcească. Supa rezultată se strecoară, se amestecă cu gelatina şi se mai lasă să fiarbă puţin.

5. Se ia carnea de pe os şi se taie în bucăţi, după care se lasă să se răcească.

6. Într-o formă de chec, se aşază, pe rând, fâşii de morcovi, de ridichi şi de ceapă, peste care se pun frunze de pătrunjel şi bucăţile de carne. Peste ele se toarnă zeama de carne cu gelatină şi se lasă să se răcească.

7. Se serveşte rece şi se asezonează cu pătrunjel şi caşcaval ras.

Citește și: Ce verdețuri să mănânci primăvara. Cum să le alegi și ce beneficii au!

Evaluează