Vis de vară

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru pasta de fragi:
  • 500 g fragi
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 50 g brânză mascarpone
  • zeama de la o lămâie
Pentru îngheţată
  • 350 g zahăr
  • 200 ml apă
  • 300 g zmeură
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 500 ml frişcă
Pentru ornat
  • 200 g mure
  • frunzuliţe de mentă

Mod De Preparare

1. Apa, zahărul şi zahărul vanilat se pun la fiert şi se lasă să clocotească până ce capătă consistenţa unui sirop. Se lasă să se răcească şi, în acest timp, se curăţă zmeura şi se zdrobeşte cu blenderul. Ca să nu se simtă seminţele, se trece prin sită şi se toarnă în siropul rece. Se amestecă şi se adaugă zeama de lămâie.
2. Se toarnă frişca într-un bol mai înalt şi se bate. Frişca bătută se adaugă în siropul de zmeură şi se amestecă uşor atât cât să pară în degrade. Se toarnă în boluri de plastic, se acoperă cu capace şi se bagă în congelator.
3. Separat, se aleg frăguţele, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu brânza mascarpone, vanilia şi zahărul vanilat. Piureul de fragi se ţine la rece acoperit cu o folie de plastic.
4. Când este gata îngheţata, se aranjează în boluri sau cupe speciale şi se ornează cu mure proaspete şi frunzuliţe de mentă.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!