Vis de vară

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 350 g căpşuni
  • 200 g smântână
  • 2 albuşuri
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri lichior de căpşuni
  • 2 foi gelatină
  • sare

Mod De Preparare

1. Căpşunile se spală, se curăţă codiţele şi se lasă la scurs. Se păstrează cinci căpşuni pentru ornat, iar restul se dau prin blender. Între timp, foile de gelatină se pun la înmuiat în apă caldă.

2. Se amestecă lichiorul de căpşuni cu un păhărel de apă şi se încorporează cu gelatina.

3. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă un praf de sare, iar smântâna se amestecă cu zahărul pudră.

4. În albuşurile bătute se adaugă smântâna, gelatina şi piureul de căpşuni. Se amestecă încet, până când se obţine o cremă fină.

5. Se pune crema în cupe, care se ţin la frigider 2 ore. Se ornează cu felii de căpşuni.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete