1. Se taie carnea de vită fâşii potrivite şi se unge pe o parte şi pe cealaltă cu ulei de măsline. Se lasă câteva minute în frigider.
2. Se toarnă uleiul într-o cratiţă să se încingă şi se pun fâşiile de carne. Se lasă să se înăbuşe şi se întorc de pe o parte pe cealaltă până se înmoaie.
3. Ardeii şi prazul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi potrivite. După ce s-a pătruns carnea bine, se adaugă ardeii şi prazul, se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic să fiarbă în sucul propriu. La sfârşit se pune pasta de roşii şi se mai lasă câteva minute pe foc.
4. După ce s-au făcut, se condimentează cu sare, piper şi boia şi se mai bagă 10 minute la cuptor să se rumenească. Se ornează cu fire de pătrunjel şi se serveşte cu un pahar de vin roşu sec.