Vită cu morcovi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • sare
  • cimbru
  • 1 lingurita ulei
  • 50 g unt
  • 100 ml vin roşu
  • 4 cepe medii
  • 6 morcovi
  • 1 kg cuburi de vita
  • piper

Mod De Preparare

1. Într-o cratia cu fund dublu se topeste untul si apoi se adauga uleiul. Când s-a încins, se pune carnea si se calesc cât sa-si schimbe culoarea, sa se rumeneasca usor.

2. Se pune ceapa taiata pestisori si se lasa sa se înmoaie alaturi de carne. Dupa ce s-a înmuiat, se pune vinul, se potriveste de sare si piper, se adauga cimbrul si se toarna apa cât sa acopere ingredientele.

3. Se acopera cratia si se lasa sa fiarba la foc mic pentru 30 de minute. Apoi, se adauga morcovii taiai rondele mai late si se continua fierberea înca 90 de minute.

4. Se serveste eventual cu piure de cartofi sau cu paste fierte.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.