1. Se pune carnea câteva minute să se prăjească în uleiul bine încins cât să-şi schimbe culoarea.
2. După ce a căpătat o crustă aurie, se pune în tavă şi se condimentează cu sare, piper măcinat şi boabe, cimbru, busuioc, se stropeşte cu apă, se acoperă cu un capac şi se bagă în cuptorul încins.
3. Pentru sos, se opăresc roşiile, pentru a putea fi decojite, şi se pasează cu blenderul. Se taie ardeii cubuleţe şi se pun la fiert într-o crăticioară cu puţin ulei de măsline, sare, piper, curry după gust şi frunzele de mentă tocate mărunt. După ce a scăzut la jumătate, se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.
4. Se verifică dacă s-a făcut carnea şi se stropeşte cu vinul roşu. Se scoate din tavă, se taie felii foarte subţiri şi se serveşte cu sosul picant şi frunze de ţelină.