Spectaculoasă, gustoasă, aspectuoasă și incredibil de simplă! Așa poți descrie, pe scurt, această prăjitură. Vulcanul de ciocolată albă (cunoscut internațional după denumirea de lava cake) este un desert cel mai adesea întâlnit în restaurantele de lux. Cu toate acestea, nu am văzut deloc unul făcut din ciocolată albă. Așa că am zis să îl facem noi. În numai 20 de minute e gata!
Preîncălzește cuptorul la treaptă medie spre mare. Topește untul și ciocolata la bain marie. După ce s-au topit și omogenizat, adaugă – pe rând și amestecând continuu- zahărul pudră, ouăle, gălbenușurile și, la final făina.
Amestecă bine până obții o compoziție omogenă și fină. Toarnă compoziția în vase ramekin (vase mici, cilindrice rezistente, pentru o singură porție). Dă la cuptor pentru 11-13 minute. Scoate din cuptor și lasă la răcit aproximativ 2 minute. Apoi, ușor, desprinde cu un cuțit prăjitura de pe marginile vasului și pune-o în farfurie. Presară, dacă vrei, niște zahăr pudră deasupra.
Cum se servește? Înfinge furculița în ea și lasălava dulce și cremoasă formată în interior să invadeze farfuria.
P.S.: Merge perfect alături de 1 cupă de înghețată rece și fructe de pădure acrișoare.
Foto: 123rf.com