1. Albuşurile se bat cu cele 8 linguri de apă până devin spumă, după care adăugăm treptat cele 16 linguri de zahăr. Se bat în continuare, până rezultă o spumă sticloasă şi tare. Se adaugă gălbenuşurile şi făina amestecată cu praful de copt şi se omogenizează uşor. Blatul se coace într-o tavă îmbrăcată în folie de aluminiu, în jur de 30 de minute.
2. Pentru cremă, se bate iaurtul bine cu zahărul şi apoi se amestecă cu frişca bătută spumă, adaugând şi zeama de la lămâie.
3. După ce s-a răcit, blatul se taie rondele cu un inel de inox, apoi se scobesc în mijloc rondelele rezultate. Aici se pune crema în care se adaugă (doar când rondelele au fost gata scobite) şi gelatina dizolvată (ca şi pe plic).
4. Se aşază deasupra zmeura pe toata suprafaţa şi se dă la rece. Se pot şi însiropa rondelele cu un sirop în care se pun diferite arome, după gust.
5. Prăjitura se poate face şi cu coacăze sau cu orice alt fruct de sezon.