Zeppole cu dovleac

zeppole cu dovleac

De Oana Savin,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 ½ căni făină
  • 1 ½ lingurițe praf de copt
  • ½ linguriță sare fină
  • ½ scorțișoară
  • 1/8 nucșoară
  • 2250 grame ricotta
  • ½ cană piure de dovleac copt
  • 2 linguri piure de dovleac copt
  • ¼ cană zahăr
  • 2 ouă mari
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Ulei de rapiță pentru prăjit

Mod De Preparare

Un desert pe bază de dovleac, numai bun toamna aceasta. Cum dovleacul este vedeta acestui sezon trebuie să profităm din plin de el și să îl folosim în cât mai multe preparate.

Mod de preparare

Pasul 1. Amestecă făină cu peaful de copt, sarea, scorțișoara și nucșoara.

Pasul 2. Într-un alt bol amestecă bine ricotta cu tot piure-ul de dovleac, zahărul, ouăle și vanilia. Toarnă acest amestec cu mixtura de făină. Amestecă bine totul până ce devine moale.

Pasul 3. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă.

Pasul 4. Cu o lingură toarnă aluatul în tigaie. Ajută-te de o a doua lingură pentru a dezlipi aluatul de prima lingură. Prăjește zeppole câte un 1 minut pe fiecare parte.

Pasul 5. Scoate-le pe un șervețel și lasă-le să se răcească.

Sursă foto: 123rf.com

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.