Rețeta autentică pentru cocktailul Blue Lagoon

Rețeta autentică pentru cocktailul Blue Lagoon

De Pistalie Andreea,

Cauți idei de cocktail pentru a te răcori în această vară? Blue Lagoon este recomandarea noastră de azi, fiind o băutură pe care o poți pregăti și tu acasă. Află din cuprinsul acestui articol care sunt ingredientele de care ai nevoie, cum decurge procesul de preparare, alături de alte informații utile pentru tine. 

Blue Lagoon cocktail: istoria acestei băuturi

Se crede că povestea cocktailului Blue Lagoon începe la finalul anilor ’60 sau începutul anilor ’70 și are legătură cu o locație celebră din Paris pentru viața de noapte: Harry’s New York Bar. Acest cocktail alcoolic a fost creat de Andy MacElhone, nimeni altul decât fiul renumitului barman și mixolog Harry MacElhone.

Barul Harry’s din Paris a fost una dintre locațiile preferate ale scriitorului Ernest Hemingway, el făcând referire la acest loc plin de viață în câteva dintre scrierile sale. Culoarea albastră specifică unui cocktail Blue Lagoon este rezultatul mix-ului pe bază de curaçao albastru, vodka (vezi aici o gamă variată de branduri de vodka) și sucuri.

Numele cocktailului este o trimitere directă la cromatica sa specială. Începând cu anii ’60, lichiorul Blue Curaçao a devenit din ce în ce mai disponibil pe piețele europene. Odată ce MacElhone a profitat de acest aflux, n-a mai fost decât un pas până la dezvoltarea unei rețete de cocktail ce invită la relaxare și răsfăț.

Cum se prepară un cocktail Blue Lagoon?

Pregătești simplu și rapid acest cocktail de vară dacă lucrezi cu ingredientele potrivite și ai în față pașii procesului de preparare original. Blue Lagoon cocktail rețetă

Ingrediente Blue Lagoon Cocktail

  • 45 ml vodcă;
  • 15 ml lichior Blue Curaçao;
  • 90 ml limonadă proaspătă;
  • gheață zdrobită;
  • o felie de lime (pentru decor).

Mod de preparare Blue Lagoon Cocktail

Se umple un pahar highball mare cu gheață zdrobită. Se toarnă mai întâi cantitățile recomandate de lichior Blue Curaçao și vodka peste gheață. Se completează apoi cu limonadă obținută din lămâi proaspăt stoarse și se amestecă ușor. La final, se poate decora paharul cu o umbreluță și o felie de lime proaspăt, pentru un rezultat de senzație.

Cauți o băutură spirtoasă potrivită pentru pregătirea unui cocktail Blue Lagoon? Alege vodka Belvedere Neon, 0.7L și urmează pașii procesului de pregătire analizați mai devreme. În maximum 5-10 minute, băutura este gata, iar cei care vin la tine pot savura un cocktail cu un twist de vară ideal pentru serile calde ale acestei vacanțe. 

Variații ale cocktailului original Blue Lagoon

Cocktailul Blue Lagoon clasic are o rețetă standard, dar asta nu înseamnă că nu poți experimenta cu aromele și ingredientele, pentru a obține o băutură personalizată. Iată o serie de recomandări, în acest sens:

  • înlocuiește limonada cu sucul de ananas, pentru un cocktail cu arome tropicale; pentru a păstra acea nuanță uimitoare, oferită de lichiorul Blue Curaçao, poți trece sucul de ananas printr-o sită cu ochiuri foarte mici;
  • pentru și mai multă dulceață, poți adăuga în mix sirop de agave; de asemenea, poți adăuga rom în loc de vodcă, pentru o aromă mai complexă;
  • celor care nu consumă alcool le poți pregăti un Virgin Blue Lagoon, înlocuind băutura spirtoasă cu suc de lime;

Care este varianta pe care o preferi? Indiferent de opțiunile tale, este simplu să comanzi online toate ingredientele de care ai nevoie pentru un Blue Lagoon perfect! Explorează paginile magazinului online Nitela Shop și vezi cele mai bune oferte pentru băuturile cu care poți pregăti cocktailuri ideale pentru nopțile de vară! 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO